top of page

De ce ar trebui sa adoptati BPM in agentia de turism?

Business Process Management-ul este considerat un aspect esential in multe industrii cand vine vorba de livrarea obiectivelor de business. Conceptul este simplu. Cand exista mai multe sarcini si mai multe persoane implicate in executarea acestuia, activitatea din agentia de turism poate deveni complicata si ineficienta.

Acolo unde nu exista o metodologie de lucru usor de aplicat sau procese clar definite, agentia nu poate livra obiectivele de business rapid si eficient. Si atat mai putin sa raspunda provocarilor din piata.

Cum ajuta BPM

Inainte de a va aventura sa intelegeti mai bine Business Process Management-ul si sa il implementati in agentia de turism, este bine sa petreceti timp intelegand diferitele procese repetitive care necesita revizuire si automatizare.

Pasul 1 - Evaluati procesele care trebuie eficientizate.

Pasul 2 - Creati un proces pentru fiecare activitate specifica.

Pasul 3 - Identificati toate conditiile care trebuie indeplinite in software-ul ce va initia procesul.

Pasul 4 - Determinati factorii care ar trebui luati in considerare la crearea unui nou flux de lucru.

Pasul 5 - Consultati toate persoanele implicate in proces si puneti-l in practica

Pasul 6 - Monitorizati procesul si efectuati modificarile dupa cum este necesar

Pasul 7 - Optimizati pana cand procesul aduce o schimbare pozitiva si semnificativa

  • BPM pentru comunicare

comunicare clara si standardizata cu clientul, informare si transparenta cu documentatie complete.

  • BPM pentru echipa de consultanti de turism

eliminarea sarcinilor redundante si neproductive, a erorilor umane, sa se concentreze pe plus valoare.

  • BPM pentru integrare

conectarea diferitelor solutii de software si platforme utilizate de agentiile de turism astfel incat transferul datelor sa fie automatizat.

  • BPM pentru marketing

alinierea eforturilor de comunicare cu actiunile echipei de vanzari.

  • BPM pentru vanzari si suport clienti dupa vanzare

reduce riscul de pierdere a clientilor si scade durata procesului de vanzare.

Managementul proceselor poate fi impartit in cinci categorii.

In timp ce majoritatea agentiilor de turism pot avea nevoie de toate, in functie de marimea activitatii operationale si de natura liniilor de business, unele dintre aceste BPM-uri pot deveni mai utile decat altele.

Cum poate fi afectata agentia de turism de un BPM ineficient?

Consultantii de turism lucreaza in grupuri mici si nimeni nu este responsabil de procesul de lucru.

Un BPM necorespunzator este un BPM care duce la haos. Procesele sunt ineficiente sau inexistente, iar productivitatea agentiei de turism se rezuma la productivitatea fragmentata a indivizilor.

Acestea sunt cateva din scenariile posibile si se intampla adesea intr-o agentie de turism in care managementul proceselor nu este implementat. Dupa ce ati facut cheltuielile de capital pentru a gestiona activitatea agentiei, este important sa aveti un BPM pentru a va asigura ca veti obtine rezultate optime.

Business process management vs Managementul sarcinilor

O diferenta majora predomina intre procesul de business si gestionarea sarcinilor.

Un proces de business reprezinta seria de sarcini gestionate de oamenii din agentie pentru a fi operationala. In timp ce managementul sarcinilor inseamna o serie de actiuni desfasurate in cadrul unui proiect pentru a-l finaliza cu succes.

Daca gestionarea sarcinilor nu este simplificata sau este blocata, aceasta afecteaza proiectul in cadrul caruia activitatea se desfasoara. Orice obstacol in procesul de business poate si va afecta intreaga organizatie a agentiei de turism. In general, se refera la tot ceea ce variaza de la gestionarea cererilor, administrarea facturilor, instruirea unui agent de turism, la trimiterea notificarilor, pentru a livra totul la timp.

Business Process Management

Business Process Management

Imbunatateste modul de lucru al agentiei de turism si creste valoarea livrata clientilor.

Process mapping

Business Process Management (Managementul Proceselor de Business) se refera la modul in care o companie, in cazul nostru o agentie de turism, isi gestioneaza operatiunile zilnice.

 

Un mod tipic este de a monitoriza, analiza si implementa cele mai bune practici pentru a eficientiza sarcinile ce se executa. Si in acelasi timp, pentru a obtine beneficiile maxime - fie ca este vorba de un proces sau de echipa de consultanti sau agenti de turism. 

BPM se refera la gestionarea proceselor de business intr-o maniera eficienta.

Este un termen colectiv care denota folosirea resurselor disponibile, inclusiv echipa de agenti de turism, instrumentele si sarcinile pentru rezultatul maxim. BPM se refera in primul rand la gestionarea eficienta a proceselor repetitive, fie ele operationale sau de vanzare. Astfel incat sa se consume mai putin timp si mai putine resurse umane.

Hai sa analizam impreuna cum poti implementa BPM in agentia ta de turism.

bottom of page