top of page
Beneficii BPM

Beneficii Business Process Management

In momentul de fata, toate agentiile se confrunta cu situatii dificile datorita schimbarilor din piata si scaderii cererii de calatorii. Pentru a ramane competitive, agentiile de turism au nevoie sa isi imbunateasca eficienta utilizarii resurselor, mai ales pe cele umane, si sa scada costurile de operare.

Aceste 2 provocari pot fi depasite prin eficientizarea proceselor multimita unui sistem asigurat de Business Process Management (BPM).

Este important de notat ca BPM este o combinatie de practici centrate pe crearea de valoare prin cultura organizationala structurata in jurul unor principii clare de lucru. Prin clarificarea pasilor unui proces, urmarirea continua a ariilor de imbuntatit si executarea schimbarilor necesare se aduc beneficii multiple si chiar redefinirea modului de lucru in echipa.

Rapiditate

Agentiile de turism trec printr-o perioada dificila si schimbarile sunt la ordinea zilei. Asta inseamna ca trebuie sa se adapteze rapid unui nou mod de a-si desfasura activitatea. Prin implementarea unui BPM, agentiile pot beneficia de flexibilitatea de a face schimbari cu costuri minime. Procesele interne pot fi adaptate mai usor pentru a putea raspunde la noile cerinte ale pietei.

Randament

Managementul proceselor de business inlesneste automatizarea pasilor repetitivi din procesele uzuale si cele mai des executate de catre diferitele departamente din cadrul agentiei de turism. Ajustarea procesului prin eliminarea blocajelor, introducerea procesarii paralele sau excluderea pasilor redundanti pot fi usor de realizat cu BPM.  Aceste ajustari permit echipei sa aloce mai mult timp si focus acelor activitati ce aduc plus valoare si mai multe venituri din moment ce pasii inutili au fost gestionati.    

Eficientizare

Transparentizarea proceselor de business scoate in evidenta defectele si aduce la vedere pasii inutili sau ineficienti. BPM ofera agentiilor de turism posibilitatea de a lucra mai eficient, de a se concentra pe activitati productive cu mai putine resurse. Cu cat agentii de turism petrec mai putin timp deslusind ce au de facut cu atat ei pot avea mai multa interactiune cu clientii.

 

Conformitate

Agentiile de turism trebuie sa respecte anumite proceduri specifice industriei. Cu BPM se asigura implementarea rapida a reglementarilor si evitarea blocajelor datorate nerespectarii legislatiei in vigoare. O data ce agentia de turism adopta BPM, conformarea cu legislatia devine parte integranta din process. Totodata rezulta si o intelegere mai buna a noilor reglementari in cadrul echipei.

Angajati multumiti

BPM ajuta la eliminirea discutiilor inutile si conflictelor intre membrii echipei. Avand claritate asupra modului de lucru si a proceselor de urmat, membrii echipei lucreaza mai bine impreuna. Cu ajutorul automatizarii agentii de turism se pot concentra pe gestionarea cererilor venite de la clienti mult mai productiv.

Calatorul in centrul atentiei

Beneficiind de un process clar si o productivitate sporita, agentul de turism poate sa isi dirijeze atentia mai mult spre intelegerea nevoilor calatorilor sai si livrarea serviciilor necesare. Cu ajutorul automatizarii echipa poate raspunde mai repede la cereri, sa faca rezervari si poate personaliza serviciul mai usor. BPM combina modul de lucru eficient cu tehnologia pentru a asigura retentia si loializarea bazei de clienti.

Consecventa

Cu ajutorul BPM o agentie de turism se poate asigura ca toti clientii sai sunt deserviti de fiecare data la acelasi standard. Avand procese clar definite, rezultatul este furnizat la acelasi nivel indiferent de punctul de contact cu clientul. Iar atunci cand exista deviatii de la standard in cadrul BPM ne putem asigura ca sunt definite situatiile diferite pentru a se stabili cum pot fi gestionate corespunzator.

Obiective pe termen lung

Procesele de business trebuie sa fie analizate constant pentru a putea fi adapte la conditiile din piata si din interiorul agentiei de turism astfel incat obiectivele de business sa livreze si rezultate. Adaptarea poate fi realizate prin BPM dar si printr-un management care asigura vizibilitatea rezultelor.

Indicatori de performanta

O data ce procesele sunt mapate si urmarite, rezultatele implementarii BPM pot fi masurate. Acest fapt ajuta la gestionarea activitatii dar si a echipei mult mai eficient. Atunci cand tehnologia este folosita pentru eficientizarea proceselor, masurarea indicatorilor este mult mai usoara. Analiza indicatorilor ajuta la optimizarea proceselor sau modificarea fluxurilor de lucru asa cum este nevoie.

​Ia legatura cu noi si hai sa analizam impreuna cum poti implementa BPM in agentia ta de turism?

bottom of page